Ontstaangeschiedenis

Thai massage is oorspronkelijk een oude, natuurlijke geneesmethode. Tegenwoordig is het populair en praktisch omdat het veilig is, geen neveneffecten kent, en het niet giftig of schadelijk is voor de gezondheid.

Het eerste internationale document waarin Thai massage te sprake komt, betreft correspondentie van de Franse diplomaat Simon de Louberre, Liasson aan het Thaise Koninklijke Hof te Ayutthia in 1661.

Thaise massage werd doorgegeven van generatie op generatie, de massage studenten leerden in de praktijk. Sommige moeilijke lessen en technieken gingen verloren en werden vergeten.

Vanaf 1836 bij Koninklijk besluit, werden geschriften, over oude kunst en wetenschap verzameld in Wat Pho, welke tempel ging functioneren als een soort universiteit. Hierbij inbegrepen informatie over geneeskunde, medicijn en massage.

Er zijn 60 oorspronkelijke afbeelding van lijnen en punten in het menselijke lichaam en beschrijvingen van specifieke massagetherapieën voor verschillende symptomen en aandoeningen. In 1906, tijdens de regeerperiode van Koning RAMA 5 de Grote, werd bij Koninklijke besluit, alle oude medische informatie in verschillende talen opgetekend, vertaald naar de huidige Thaise taal.

 

In mei 1962 werd de eerste massage opleiding gestart te Wat Pho Medical and Massage School te Bangkok. In 1991 werd deze opleiding geüniformeerd, gebaseerd op de belangrijke massage punten van de 10 voornaamste massage meridianen in het menselijk lichaam.